Pages

Tuesday, August 5, 2014

Earthing

Posti toi Earhing-lakanat rakastajattaren luo.

Kokemuksia tähän asti:

 - vilkas kolmevuotias rauhottuu ihan eri lailla.

 - toisena havaintona Goddess itse sai jotain kummia oireita aluksi lakanalla nukkumisesta. Hän voi kertoa näistä jatkossa tarkemmin. Ystävänsä Daniel Vitalis ja Ali Schueler olivat kokeneet jotain samaa

 - kolmas havainto oli, että sama villinainen huomasi palautuvansa raskaistakin treeneistä selkeästi paremmin lakanan ansiosta.

Itse olen aina kokenut oloni hyväksi maadoitettuna; tuntuu vaikuttavan tulehdusta lievittävästi kehossa, palautumista tehostavasti, ja jotenkin on sellainen enemmän "sisäinen rauha" -olo.


En luopuisi enää tästä ilmaisesta tai siis passiivisesta terveystekniikasta. Syömiset saa aina hankkia uudestaan; maadoitus tarvii vain asentaa kerran, unohtaa vaikka koko asia ja nauttia hyödyt silti (tosin lakanaa kannattaa kyllä pestä usein). Nyt Viroon lähtiessä otan itseasiassa lakanan mukaan, koska haluan olla parhaassa terässä joka tilanteessa, ja nukkua & palautua erinomaisesti illan päätteeksi.


Kerron jatkossa lisää kuinka urheilijat käyttävät maadoitusta, ja mitä lisäosia kannattaa hankkia jotta lakana varmasti toimii... sen sanon jo tässä vaiheessa, että vuosien kokemuksella ja myös kavereiden kokemusten perusteella voin varauksetta suositella vain maadoituskepin käyttöä; en maadoittaisi enää pistorasiaan tai mielellään edes kerrostalon sähköpatteriin. Jos asut niin, että kymmenen tai ainakin parinkymmenen metrin säteellä makuuhuoneestasi (ja/tai työpisteestäsi) on oikeaa maata kuten multaista kosteuttasitovaa nurmikkoa, suosittelen säästämään satasen tai useamman vaikka ensi kuun ruokabudjetista ja investoimaan johonkin mikä parantaa oloa jatkossa passiivisestikin.

Seuraavana projektinani onkin maadoittaa molemmat vakituisimmat työpisteet myös, eli datailla jatkossa maadoitettuna, jolloin staattiset sähköjännitteet pääsevät samantien purkautumaan kehostani, eikä edes wlan-yms-säteily ja sähkösaaste häiritse samalla tavalla, ja huomaan jaksavani paremmin, ja ideoiden virtaavan jotenkin kirkkaammin.

Maadoituksesta on hiljattain tehty pari asiallista dokumenttia; etsin nekin tähän ja ehkä muitakin herkullisia linkkejä, ja esim. mitä muut blogaajat ovat aiheesta kokeneet. Siihen asti TiedonPortaat-facebooksivu tarjoaa linkkejä aiheesta
No comments:

Post a Comment